eSignus guanya el Premi EmprenedorXXI a Canàries

11/03/2021

L'empresa eSignus ha guanyat el Premi EmprenedorXXI a Canàries, impulsat per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i cootorgat pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través d’Enisa. A Canàries, l'organització del Premi EmprenedorXXI compta amb el suport de l'Agència Canària de Recerca, Innovació i Societat de la Informació (ACIISI).

La start-up guanyadora, eSignus, ha desenvolupat HASHWallet, un dispositiu innovador en format de targeta de crèdit per a la custòdia de claus privades en xarxes Blockchain. Aquest dispositiu permet la custòdia de claus, autenticació, signatura i realització de transaccions mitjançant biometria de forma totalment segura i simple.

El CEO de l'empresa, Daniel Hernández Rodríguez, destaca el potencial d'aquest dispositiu “que revolucionarà la manera en què els usuaris es relacionen amb la tecnologia Blockchain en tots els àmbits, amb una eina que els protegeix totalment del frau i de la pèrdua dels seus actius, amb la familiaritat d'ús d'una targeta de crèdit, reduint els processos d'aprenentatge i obrint la porta a la tecnologia”.

El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros, l'accés a un programa de formació internacional organitzat per ESADE en col·laboració amb experts de Silicon Valley i mentoring especialitzat. Malgrat la situació excepcional que estem vivint per la Covid-19, CaixaBank, Enisa i l’ACIISI continuen impulsant i donant suport a l'activitat emprenedora, així com reconeixent la important tasca que exerceixen.

En aquesta ocasió, l'acte s'ha realitzat de manera telemàtica, en una sessió en la qual han participat el director territorial de CaixaBank, Juan Ramón Fuertes; el secretari general d’Enisa, Álvaro Frutos; i el director de l’ACIISI, Carlos Navarro, en el marc de la jornada DayOne Innovation Summit BancaXXI, que ha reunit diferents ponents de prestigi que han donat la seva visió sobre la transformació digital del sector bancari i la implementació de la innovació i la tecnologia.

Startups finalistes

En aquesta edició, a Canàries han participat 16 empreses. Les finalistes també han pres part en aquesta fase final telemàtica i han presentat els seus projectes:

  • BeAmbassador, una plataforma cloud orientada a les empreses per convertir als seus empleats en ambaixadors de marca. La plataforma permet a la marca col·locar peces de contingut segmentades en un repositori, i convidar als seus empleats a registrar-se com a ambaixadors i que comparteixin els continguts en les seves xarxes socials per millorar la seva marca professional i augmentar les oportunitats de negoci i millorar el branding de la companyia.
  • BlueNewables, start-up tecnològica en l'àmbit de l'economia blava que desenvolupa tecnologies innovadores que permeten l'aprofitament dels recursos energètics en els nostres mars i oceans. Entre elles, compten amb prototips i patents de dispositius flotants l'objectiu dels quals és permetre la instal·lació d'aerogeneradors a mar oberta, aconseguint una reducció dels costos de producció d'energia elèctrica. Botdreams, orientat a les marques del sector turístic. Consisteix en un assistent virtual per comunicar-se amb els seus clients a través de converses chatting per veu o text. Això ho realitza a través d'intel·ligència artificial específica per al turisme i permet que els clients puguin parlar amb el majordom virtual a través d'un altaveu intel·ligent instal·lat a la seva habitació. Mentre conversa, el majordom fa servir la TV per mostrar imatges, text i vídeo com a suport per enriquir l'experiència del diàleg.
  • eStragy, una plataforma web accessible des de qualsevol navegador i dispositiu mòbil que desenvolupa les habilitats cognitives i tècniques dels jugadors d’eSports a través de programes d'entrenament personalitzats. L'objectiu és la preparació individual de cada persona per desenvolupar el seu màxim potencial a través dels seus plans d'entrenament d'alta intensitat i així treure a relluir la millor versió de cada jugador.

El jurat dels Premis EmprenedorXXI a Canàries ha estat integrat per Juan Ramón Fuertes, director territorial de CaixaBank; Javier Sánchez, responsable de l'Àrea d'Anàlisi d’Enisa; Antonio López Gulías, cap d'Àrea d'I+D+i de l’ACIISI; Lola Pérez, directora de la Cambra de Comerç de Santa Cruz de Tenerife; Javier Llinares, en representació del Grup Martinón; Jaime Cavero, president de mentorDay; Andrés Guerra, director comercial de Banca d'Empreses de CaixaBank a Canàries; Antonio Alonso, responsable de Desenvolupament de Negoci d'Empreses en la territorial; i Zaida Martín, directora de segment Negocis de l'entitat financera a les illes.

Premis a les millors empreses de cada territori i de cada sector

En aquesta edició, en la qual han participat un total de 955 empreses d'Espanya i Portugal, es lliuren 19 guardons a nivell territorial a les empreses de nova creació amb major impacte en el seu territori: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i Illes), que rebran un premi en metàl·lic de 5.000 euros. A més, es premiarà a les empreses que ofereixin les millors solucions als principals reptes de la societat actual, que obtindran un premi en metàl·lic de 15.000 euros. En total, s'han definit un total de 8 reptes: Ciutat XXI (ciutats més sostenibles, segures, connectades i adaptades), Viu XXI (digitalització, nous models de negoci i reactivació del sector hoteler, restauració, turisme i oci), Benestar XXI (la salut dels ciutadans), Llavor XXI (transformació digital i innovació en el sector agroalimentari), Planeta XXI (la sostenibilitat mediambiental), Banca XXI (un nou model de banca més pròxima al client), Junts XXI (iniciatives d'impacte social), Deeptech XXI (augmentar la competitivitat de la indústria gràcies a la ciència i la transferència tecnològica).

Tant els guanyadors a nivell territorial com els guanyadors de les diferents categories i un finalista de cada repte també tindran accés a un programa de formació internacional i mentoring especialitzat. A més, totes les empreses guanyadores dels premis i les finalistes dels reptes participaran en el Investors Day EmprenedorXXI i tots els participants d'aquesta edició podran accedir al DayOne Open Innovation Program per realitzar una prova de concepte amb CaixaBank. Enguany, els guardons compten amb el suport d’AgroBank, CaixaBank Digital Business, CaixaBank Payments & Consumer, Zone2boost, Imagin, MicroBank, VidaCaixa, Banca d'Empreses, Negoci Immobiliari, CaixaBank Hotels&Tourism, Banca Privada, Banca de Particulars, CaixaBank Sèniors i CaixaBank Negocis. Així mateix, la convocatòria compta amb el suport i col·laboració d'entitats internacionals com l'Ambaixada d'Israel a Espanya o l’Agência Nacional da Inovaçao de Portugal.

Premis de referència per a l’ecosistema emprenedor

Des de la seva creació el 2007, el programa ha invertit 6,7 milions d'euros en premis en metàl·lic i accions d'acompanyament, que han beneficiat a més de 430 empreses. Al llarg de la seva història, han participat més de 8.900 start-ups i més de 3.300 professionals han estat involucrats en comitès i jurats.

Sobre l’ACIISI

L'Agencia Canaria de Investigación, Innovación y Sociedad de la Información (ACIISI) és l'òrgan amb rang de Direcció General encarregat d'exercir les competències relatives a les polítiques i programes públics en matèria de recerca, desenvolupament tecnològic, innovació empresarial i desplegament de la societat de la informació del Govern de Canàries. Els objectius de l’ACIISI vénen marcats per una acció de Govern centrada en el desenvolupament de polítiques de suport a empreses i emprenedors que són el que generen riquesa i ocupació amb dues claus fonamentals: la internacionalització i el coneixement acompanyades d'una Estratègia d'Especialització Intel·ligent (S4), que compta amb el suport de tot el Parlament ve a determinar el full de ruta del que és l'agenda de transformació soci econòmica de Canàries.

Partners Grup CaixaBank
Imagin
Banca Privada
MicroBank
VidaCaixa
AgroBank
CaixaBank Negocios
Caixank Séniors
Payments and Consumer
CaixaBanca Empresas
CaixaBanca Empresas
Organitzadors territorials / Col·laboradors

Premis EmprenedorXXI | Caixa Emprendedor XXI