Data Monitoring guanya els Premis EmprenedorXXI a Galícia

12/03/2021

L'empresa Data Monitoring s'ha imposat en els Premis EmprenedorXXI a Galícia, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i cootorgats pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través de Enisa. A Galícia, l'organització dels Premis EmprenedorXXI compta amb el suport de l’Igape.

Data Monitoring és una empresa de Lugo de base tecnològica que ofereix solucions integrals de control de màquines i processos, a través de IoT (Internet de les Coses) i Big Data. Està altament especialitzada en el monitoratge de líquids (aigua, cervesa, vi, llet…) durant el seu cicle de vida i producció, mitjançant l'ús de sensors que transmeten en temps real les dades.

El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros, l'accés a un programa de formació internacional organitzat per ESADE en col·laboració amb experts de Silicon Valley i mentoring especialitzat. Malgrat la situació excepcional que estem vivint per la Covid-19, CaixaBank i Enisa continuen impulsant i donant suport a l'activitat emprenedora, així com reconeixent la important tasca que exerceixen.

En aquesta ocasió, l'acte de lliurament s'ha realitzat de manera telemàtica, en una sessió en la qual han participat la directora comercial de Retail de CaixaBank a Galícia, Marta Albela, i el CEO d’Enisa, José Bayón, entre altres ponents. L'acte de lliurament dels premis s'ha realitzat en el marc de la jornada DayOne Innovation Summit JuntsXXI, on s'han realitzat sessions relacionades amb emprenedoria en l'àmbit social. En aquesta edició, a Galícia han participat 32 empreses.

Les finalistes també han estat presents en l'acte de lliurament i presentat els seus projectes:

  • Norlean: ofereix una plataforma de simulació 3D a través d'eines de programari de bessó digital. Els seus desenvolupaments permeten visualitzar les dades i resultats d'una companyia integrant el model de negoci i els seus processos.
  • Triple Alpha: emmagatzema i analitza dades generades en processos industrials per transformar-los en coneixement mitjançant Business Intelligence i Machine Learning.
  • Tappy: ofereix una innovadora solució per a la venda de cervesa en aixeta, que permet, sense intermediaris, a través d'una app i mitjançant codi QR, la seva activació.
  • Osigris: software que facilita la comunicació i el seguiment de la gestió de clients agrícoles. Permet a més a l'agricultor la realització del quadern de camp d'acord amb la normativa.

Premis a les millors empreses de cada territori i de cada sector

En aquesta edició, en la qual han participat un total de 955 empreses d'Espanya i Portugal, es lliuren 19 guardons a nivell territorial a les empreses de nova creació amb major impacte en el seu territori: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i Illes), que rebran un premi en metàl·lic de 5.000 euros. A més, es premiarà a les empreses que ofereixin les millors solucions als principals reptes de la societat actual, que obtindran un premi en metàl·lic de 15.000 euros. En total, s'han definit un total de 8 reptes: Ciutat XXI (ciutats més sostenibles, segures, connectades i adaptades), Viu XXI (digitalització, nous models de negoci i reactivació del sector hoteler, restauració, turisme i oci), Benestar XXI (la salut dels ciutadans), Llavor XXI (transformació digital i innovació en el sector agroalimentari), Planeta XXI (la sostenibilitat mediambiental), Banca XXI (un nou model de banca més pròxima al client), Junts XXI (iniciatives d'impacte social), Deeptech XXI (augmentar la competitivitat de la indústria gràcies a la ciència i la transferència tecnològica).

Tant els guanyadors a nivell territorial com els guanyadors de les diferents categories i un finalista de cada repte també tindran accés a un programa de formació internacional i mentoring especialitzat. A més, totes les empreses guanyadores dels premis i les finalistes dels reptes participaran en el Investors Day EmprenedorXXI i tots els participants d'aquesta edició podran accedir al DayOne Open Innovation Program per realitzar una prova de concepte amb CaixaBank. Enguany, els guardons compten amb el suport d’AgroBank, CaixaBank Digital Business, CaixaBank Payments & Consumer, Zone2boost, Imagin, MicroBank, VidaCaixa, Banca d'Empreses, Negoci Immobiliari, CaixaBank Hotels&Tourism, Banca Privada, Banca de Particulars, CaixaBank Sèniors i CaixaBank Negocis. Així mateix, la convocatòria compta amb el suport i col·laboració d'entitats internacionals com l'Ambaixada d'Israel a Espanya o l’Agência Nacional da Inovaçao de Portugal.

Premis de referència per a l'ecosistema emprenedor

Des de la seva creació el 2007, el programa ha invertit 6,7 milions d'euros en premis en metàl·lic i accions d'acompanyament, que han beneficiat a més de 430 empreses. Al llarg de la seva història, han participat més de 8.900 start-ups i més de 3.300 professionals han estat involucrats en comitès i jurats. Amb els Premis EmprenedorXXI, CaixaBank i Enisa tenen l'objectiu de contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement. Al llarg de la seva trajectòria, s'han consolidat com un guardó de referència per a start-ups d'Espanya i a partir de 2018 també a Portugal.

Sobre l’Igape

L'Institut Galego de Promoción Económica (IGAPE) és l'organisme encarregat per la Xunta de Galícia de coordinar, a través de la Unidad Galicia Emprende, els serveis públics de formació i assessorament i els instruments de suport als nous projectes empresarials, d'acord amb la Llei d'Emprenedoria de Galícia. A més de facilitar serveis gratuïts adaptats a la fase de desenvolupament de cada projecte emprenedor, l’IGAPE impulsa, en col·laboració amb altres entitats, una àmplia xarxa d'acceleradores per facilitar la posada en marxa de nous projectes empresarials. Al mateix temps, i conjuntament amb XESGALICIA, disposa d'una àmplia varietat d'instruments per facilitar el finançament de noves empreses.

Partners Grup CaixaBank
Imagin
Banca Privada
MicroBank
VidaCaixa
AgroBank
CaixaBank Negocios
Caixank Séniors
Payments and Consumer
CaixaBanca Empresas
CaixaBanca Empresas
Organitzadors territorials / Col·laboradors

Premis EmprenedorXXI | Caixa Emprendedor XXI