NIDO ROBOTICS SL guanya els Premis EmprenedorXXI a la regió de Múrcia

L’empresa Nido Robotics SL ha guanyat els Premis EmprenedorXXI a la regió de Múrcia, impulsats per CaixaBank, a través del DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i co-atorgats pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través d’Enisa. A la regió de Múrcia, també participa com a entitat organitzadora l’INFO.

El guardó s’ha lliurat en el marc de la jornada d’innovació, tecnologia i emprenedoria ‘DayOne Innovation Summit’, un nou programa creat per CaixaBank DayOne, que ha reunit als principals players de l’ecosistema emprenedor, tecnològic i inversor de Múrcia.

El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l’accés a un programa internacional d’acompanyament a Silicon Valley, organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

El conseller d’Ocupació, Universitats, Empresa i Medi Ambient de la Regió de Múrcia, Javier Celdrán i el director territorial de CaixaBank a Múrcia i Andalusia Oriental, Juan Ignacio Zafra han presidit el lliurament del premi i han reconegut l’actitud emprenedora de totes les empreses seleccionades.

Nido Robotics és una empresa de robòtica que es dedica al desenvolupament, fabricació i venda de robots submarins per a la seva utilització en aplicacions comercials i industrials en aigües costeras.

Les tecnologies aplicades per aquesta companyia poden jugar un paper determinant en una àmplia gamma d’aplicacions per al desenvolupament d’estudis ambientals; recopilació de dades científiques; inspecció d’infraestructures crítiques; agricultura submarina; piscicultura; arqueologia subaquàtica o conservació del patrimoni cultural, entre altres. L’objectiu de Nido Robotics és que Espanya compti amb una empresa líder internacional en robòtica subacuática.

En aquesta edició, han participat 23 empreses de la regió de Múrcia i han estat sis les finalistes. A més de la guanyadora, han participat en aquesta fase final a la regió Biometric VOX; CONNECTIF ARTIFICIAL INTELLIGENCE; IDEATIC DEVELOPMENT; SONS OF A BIT; i LIKEMINDED TECHNOLOGIES.

DayOne Innovation Summit a Múrcia

A la jornada DayOne Innovation Summit celebrada a l’Arxiu General de la Regió de Múrcia, l’entitat ha reunit més de 250 persones. Al llarg de la jornada, s’han celebrat workshops, masterclass, ponències i taules rodones, en què diversos experts han explicat les noves tendències del sector i les peculiaritats dels seus projectes emprenedors.