L’empresa Triditive guanya els Premis EmprenedorXXI a Astúries

L’empresa Triditive ha guanyat els Premis EmprenedorXXI a Astúries, impulsats per CaixaBank, a través del DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i co-atorgats pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través de Enisa. A Astúries, participa com a soci local la Conselleria d’Ocupació, Indústria i Turisme del Govern del Principat d’Astúries i col·laboren altres entitats com IDEPA, CEEI, Valnalón, AJE Astúries, Parc Tecnològic d’Astúries, Parc Científic Tecnològic de Gijón i Avilés Illa de la innovació.

El guardó s’ha lliurat en el marc de la jornada d’innovació, tecnologia i emprenedoria ‘DayOne Innovation Summit’, un nou programa creat per CaixaBank DayOne, que ha reunit als principals players de l’ecosistema emprenedor, tecnològic i inversor de Asturias.

El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l’accés a un programa internacional d’acompanyament a Silicon Valley, organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

Ana Concejo, directora general d’Innovació i Emprenedoria del Govern del Principat d’Astúries; Marc Benhamou, director territorial de CaixaBank a Castella i Lleó i Astúries, i Jordi García, director d’operacions d’Enisa, han presidit el lliurament del premi i han reconegut l’actitud dels emprenedors. En aquesta edició, han participat 15 empreses de Asturias.

La empresa guanyadora Triditive ha desenvolupat una màquina completament automatitzada de fabricació additiva (impressió 3D) híbrida per a la producció en massa de peces de metall i polímers. Es tracta d’un sistema integral que fa de la fabricació additiva una solució viable per a entorns de producció de volum. Les empreses finalistes han estat:

  • Cryosphera: empresa d’enginyeria especialitzada en refrigeració industrial, eficiència energètica i noves tecnologies, que ofereix als seus clients solucions a mida destinades a optimitzar la productivitat de les seves instal·lacions, augmentar l’estalvi energètic i controlar els processos mitjançant sistemes de monitorització intel·ligent.
  • Microviable Therapeutics: té com a objectiu principal oferir solucions en l’àmbit de la flora o microbiota intestinal humana a investigadors, clínics, empreses dels sectors biotecnològic, farmacèutic i veterinari i, finalment, a particulars interessats en analitzar-la i conservar-la.
  • SVMAC: empresa de base tecnològica que desenvolupa la seva activitat en el sector de la tecnologia per a l’agricultura de precisió. Dissenya, desenvolupa i fabrica una nova generació de maquinària per a agricultura de precisió, robusta, fiable i de baix cost, que contribueixi a la sostenibilitat econòmica i mediambiental dels seus clients.

DayOne Innovation Summit a Astúries

A la jornada DayOne Innovation Summit celebrada al Palau d’Exposicions i Congressos d’Oviedo (Calatrava), l’entitat ha reunit més de 120 persones. Al llarg de la jornada, s’han celebrat workshops, masterclass, ponències i taules rodones, en què experts i emprenedors han explicat les noves tendències del sector i les peculiaritats d’Astúries.

Fernando Rodriguez, director de DayOne a País Basc, ha moderat una taula rodona: “Astúries Region Emprenedora Europea”, que ha comptat amb la participació Pablo Fanjul, cofundador de Dropsens, empresa guanyadora dels Premis EmprenedorXXI a 2010; Karel Escobar, dealflow manager & startup relations de StartupXplore; Ana Concejo, directora general d’Innovació i Emprenedoria del Principat d’Astúries, i José Bayón, conseller delegat de ENISA.

Por la seva banda, Àngel Bonet, CMO d’Indra Minsai, fundador de l’agència Daemon Quest i fundador i president de la primera acceleradora de impacte social a Espanya, Unltd Spain Foundation, ha impartit la ponència: “El Tsunami Tecnològic. El nou món ja és aquí, adapta’t a ell o no sobreviuràs “. També s’ha habilitat un espai per a una sessió de networking sectorial i els assistents han pogut connectar amb possibles acceleradores, inversors privats i partners per finançar les seves proyectos.

Marc Benhamou ha recordat que els Premis Empredendor XXI són un reconeixement als emprenedors que basen en la innovació la seva capacitat de crear productes i serveis únics al mercat i que han estat capaços de convertir la seva idea en una empresa. “Les empreses innovadores, amb ambició i potencial de creixement, malgrat la seva joventut, són clau per al desenvolupament econòmic i social de regions com Astúries. Generen riquesa, ocupació i, al seu torn, ajuden al desenvolupament tecnològic i de solucions per als nous reptes de la societat actual “, ha destacat.

Ana Concejo ha destacat que aquestes empreses representen les principals tendències en tecnologia i en models de negoci,” és tot un honor poder comptar a Astúries amb empreses d’aquest nivell, que són una mostra de la tipologia d’iniciatives que poden aportar molt al nostre model econòmic “. Un model que ha estat reconegut pel Comitè de les Regions de la Unió Europea amb la distinció de Regió Emprenedora Europea 2019 per l’estratègia destacada i innovadora en emprenedoria.