L’empresa Global Cen guanya els Premis EmprenedorXXI a Balears

L’empresa Global Cen ha guanyat els Premis EmprenedorXXI a les Balears, impulsats per CaixaBank, a través del DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i co-atorgats pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través d’Enisa. A les Balears, també participen com a entitats organitzadores la Fundació Bit i l’IDI.

Global Cen ha desenvolupat tecnologia entorn a un nou sistema de mesurament del Camp Elèctric Natural, encunyat amb el terme CEN, que condiciona el creixement vegetal i té aplicacions agrícoles i mediambientals. Els cultius dissenyats d’acord als mapes CEN poden augmentar la seva producció un 20%.

El guardó s’ha lliurat en el marc de la jornada d’innovació, tecnologia i emprenedoria ‘DayOne Innovation Summit’, un nou programa creat per CaixaBank DayOne, que ha reunit els principals players de l’ecosistema emprenedor, tecnològic i inversor de “las Islas”.

El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l’accés a un programa internacional d’acompanyament a Silicon Valley, organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

María Cruz Rivera ha presidit el lliurament del premi i ha reconegut l’actitud dels emprenedors. Com a primera finalista ha estat seleccionada Hustle Got Real, empresa que ha desenvolupat una tecnologia que permet vendre online sense tenir productes en estoc, des de qualsevol part del món. El segon finalista ha estat NuMat Medtech, empresa de biotecnologia dedicada al desenvolupament de superfícies innovadores de biomaterials per a aplicacions mèdiques.

En aquesta edició, han participat 22 empreses de Baleares

DayOne Innovation Summit a Baleares

A la jornada DayOne Innovation Summit celebrada al CaixaForum Palma l’entitat ha reunit més de 120 persones. Al llarg de la jornada, s’han celebrat workshops, masterclass, ponències i taules rodones, en què experts com Carlos Blanco (CEO de Connector), Manuel Aragonés (CEO de Travel Compositor i Premi Emprenedor XXI Balears 2016), Jossie Malis (CEO de Flipboku), Kemel Kharbachi, fundador i CEO de Hub Telefonica Open Future, i Álvaro Frutos, secretari general d’Enisa, entre altres, han explicat les noves tendències del sector.