L’empresa Cifra Educación guanya els Premis Emprenedor XXI a Cantàbria

L’empresa Cifra Educació, desenvolupadora de programari i especialitzada en en el sector educatiu, ha guanyat els Premis Emprenedor XXI a Cantàbria, impulsats per CaixaBank, a través del DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i cor- atorgats pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través d’Enisa. A Cantàbria, també ha particiado com a entitat organitzadora SODERCAN.

El guardó s’ha lliurat en el marc de la jornada d’innovació, tecnologia i emprenedoria ‘DayOne Innovation Summit’, un nou programa creat per CaixaBank DayOne, que ha reunit als principals players de l’ecosistema emprenedor, tecnològic i inversor de Cantabria.

El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l’accés a un programa internacional d’acompanyament a Silicon Valley, organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

Un acte en què han estat presents Miguel Ángel Revilla, President del Govern de Cantàbria, i Rosa Eva Díaz Tezanos, vicepresidenta del Govern de Cantàbria; Dorleta Ugarte, directora de Banca d’Empreses de CaixaBank a Cantàbria i País Basc; Jordi Garcia, director d’Operacions d’ENISA; i Iciar Amorrortu, directora general de SODERCAN. Precisament, Miguel Ángel Revilla i Dorleta Ugarte han estat els encarregats de lliurar a Cifra Educación el diploma que els acredita com a guanyadors dels Premis Emprenedor XXI de Cantàbria. Una empresa on el negoci rau en la comercialització d’una plataforma digital de gestió integral de centres d’ensenyament i en les aplicacions disponibles per a professors, pares i alumnes. I és que, tal com han pogut explicar els responsables de Cifra Educación, aquesta empresa càntabra ha detectat que algunes de les interfícies utilitzades per centres educatius tenen mancances que obliguen als centres a haver de buscar altres eines. Des de Cifra Educación proposen una plataforma que ajudi i agilitzi els processos pedagògics i administratius dels centres educatius.

A part dels guanyadors, hi ha hagut quatre finalistes que han posat molt difícil la decisió al jurat. Aquatic sweeper, que s’encarrega de la fabricació de sistemes de neteja fons autònoms i intel·ligents per a grans superfícies com llacunes esportives, estanys, fonts o grans piscines; BinaryBox Studios, especialitzats en desenvolupament de videojocs i realitat virtual, podent simular mons virtuals interactius previsualitzant diferents escenaris en multitud d’indústries; Investalga Ahti, empresa que treballa en el món de la biotecnologia blava i l’objectiu és el desenvolupament i comercialització d’extractes naturals procedents d’algues marines; i ITC, dedicats a l’acústica i que ofereix un servei integral des del disseny previ de les solucions, l’execució material del condicionament acústic i validació dels resultats finals obtenidos.

DayOne Innovation Summit a Cantàbria

A la jornada DayOne Innovation Summit celebrada a la Universitat Europea atlàntica de Santander, l’entitat ha reunit més d’un centenar de persones. Al llarg de la jornada, s’han celebrat workshops, masterclass, ponències i taules rodones, en què experts com Jesús Torres, conseller delegat de Torsa Capital; Jordi Garcia, director d’Operacions d’ENISA; Julia Prats, Directora d’Emprenedoria d’IESE; o el mateix Paco Ortiz, que a més de fer de presentador, ha donat una xerrada sobre la ‘exitocina’, motivant a tots els joves i alumnes de la Universitat Europea de l’Atlàntic que s’han acostat a la jornada i als que els ha fet una crida per seguir sent optimistes i seguir entusiasmats pels seus proyectos.

Abans de l’inici dels Premis Emprenedor XXI, també hi ha hagut espai per al networking, on hi ha hagut espai per al networking sectorial i on els finalistes dels Premis Emprenedor XXI han pogut explicar de primera mà a tots els presents i d’una manera distesa, els seus projectes.