AllRead Machine Learning Technologies guanya els Premis EmprenedorXXI a Catalunya

25/03/2021

L'empresa AllRead Machine Learning Tecnologies ha guanyat els Premis EmprenedorXXI a Catalunya, impulsats per CaixaBank, a través del DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i co-atorgats pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través d'Enisa.

A Catalunya l'organització dels Premis EmprenedorXXI compta amb el suport d'ACCIÓ, l'agència per a la competitivitat de l'empresa de la Generalitat de Catalunya; Barcelona Activa, l'agència de desenvolupament econòmic de l'Ajuntament de Barcelona, i Barcelona Tech City, associació privada sense ànim de lucre que representa més de 1.000 empreses digitals i tecnològiques de Barcelona.

AllRead MLT és una empresa que desenvolupa un programari basat sobre l'aprenentatge profund per detectar i digitalitzar textos, codis i símbols en les cadenes de subministrament. El programari processa automàticament les imatges preses per una càmera mòbil o fixa i proporciona la digital extracció d'informació valuosa, per integrar-la en el sistema de gestió existent. La lectura de codis de barres amb visió artificial, en substitució del làser, representa una disrupció important de les solucions existents, i un valor afegit important per a resoldre el problema dels codis de barres rebutjats en cadenes de subministrament.

El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros, l'accés a un programa de formació internacional organitzat per ESADE en col·laboració amb experts de Silicon Valley i mentoring especialitzat. Tot i la situació excepcional que estem vivint per la Covid-19, CaixaBank i Enisa segueixen impulsant i recolzant l'activitat emprenedora, així com reconeixent la important tasca que desenvolupen.

En aquesta ocasió, l'acte de lliurament s'ha realitzat de forma telemàtica, en una sessió on han participat Carlos Gramunt, director comercial d'empreses de CaixaBank a la Territorial Barcelona; ​​Imma Puig, directora del segment de negocis de CaixaBank a la Territorial Catalunya, i José Bayón, CEO d’Enisa, entre d'altres ponents. L'acte de lliurament dels premis s'ha realitzat en el marc de la jornada DayOne Innovation Summit ViveXXI, on s'han realitzat jornades relacionades amb la digitalització, els nous models de negoci i la reactivació de el sector hoteler, restauració, turisme i oci. En aquesta edició, a Catalunya han participat 15 empreses.

Les finalistes també han estat presents en aquest lliurament telemàtica i han presentat els seus projectes:

  • BCN3D Technologies: Empresa que es dedica a la producció, distribució i investigació d'impressores 3D d'alt valor afegit per a indústries diverses i professionals. Té la seva seu central de producció i innovació a Gavà (Barcelona) i presència en més de 60 països amb extensa xarxa de distribuïdors. Gràcies la tecnologia d'impressores 3D es millora la creativitat i productivitat d'indústries com automoció, salut, innovació, fabricació i utillatges, entre d'altres. La tecnologia d'impressió 3D de BCN3D permet amb la seva tecnologia innovadora IDEX duplicar la productivitat al crear el doble de peces impreses en el mateix temps i amb un cost molt reduït.
  • Bettair Cities: L'empresa ha creat una nova plataforma IOT que monitoritza la qualitat i soroll de l'aire amb alta precisió en entorns urbans en temps real a una escala abans inimaginable, sense necessitat de calibratge gràcies als algoritmes de post procés. La seva plataforma permet que les ciutats puguin mapejar en temps real la contaminació en ciutats (incloent infraestructures com ports i aeroports) amb alta resolució espacial per poder identificar fonts de pol·lució no conegudes, i avaluar l'impacte de les accions de mitigació per identificar les més idònies.
  • Biel Glasses: L'empresa aglutina un equip d'experts en tecnologia, optometria i medicina units per desenvolupar ulleres intel·ligents que utilitzen visió artificial en 3D, intel·ligència artificial (IA) i realitat mixta (RM) per millorar la mobilitat i l'autonomia personal de les persones amb baixa visió. Les lents utilitzen la visió 3D i els algoritmes d'IA per detectar obstacles, forats, canvis en la superfície de terra i en els senyals de trànsit, i MR per mostrar-los d'una manera que els pacients puguin percebre amb la seva visió restant.
  • Oimo Bioplastics: És una start-up d'ecodisseny i nous materials especialitzada en la concepció, creació, testeig i implementació d'envasos sostenibles i estratègies verds. Ha desenvolupat una cartera de solucions d'embalatge degradables marines (4-6 setmanes) i compostables per a clients globals i poder per donar-los suport a crear innovació i sostenibilitat dins de la Indústria d'envasos plàstics. Els envasos sostenibles haurien de ser molt més que una alternativa costosa de menor rendiment.

Premis a les millors empreses de cada territori i de cada sector

En aquesta edició, en què han participat un total de 955 empreses d'Espanya i Portugal, es lliuren 19 guardons a nivell territorial a les empreses de nova creació amb major impacte en el seu territori: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i Illes), que rebran un premi en metàl·lic de 5.000 euros. A més, es premiarà a les empreses que ofereixin les millors solucions als principals reptes de la societat actual, que obtindran un premi en metàl·lic de 15.000 euros. En total, s'han definit un total de 8 reptes: Ciutat XXI (ciutats més sostenibles, segures, connectades i adaptades), Viu XXI (digitalització, nous models de negoci i reactivació de el sector hoteler, restauració, turisme i oci), Benestar XXI (la salut dels ciutadans), Llavor XXI (transformació digital i innovació en el sector agroalimentari), Planeta XXI (la sostenibilitat mediambiental), banca XXI (un nou model de banca més propera a client), Junts XXI (iniciatives d'impacte social ), Deeptech XXI (augmentar la competitivitat de la indústria gràcies a la ciència i la transferència tecnològica).

Tant els guanyadors a nivell territorial com els guanyadors de les diferents categories i un finalista de cada repte també tindran accés a un programa de formació internacional i mentoring especialitzat. A més, totes les empreses guanyadores dels premis i les finalistes dels reptes participaran en el Dia de l'inversor EmprenedorXXI i tots els participants d'aquesta edició podran accedir a l'DayOne Open Innovation Program per fer una prova de concepte amb CaixaBank. Aquest any, els guardons compten amb el suport de Agrobank, CaixaBank Digital Business, CaixaBank Payments & Consumer, Zone2boost, Imagin, MicroBank, VidaCaixa, Banca d'Empreses, Negoci Immobiliari, CaixaBank Hotels & Tourism, Banca Privada, Banca de Particulars, CaixaBank Sèniors i CaixaBank negocis. Així mateix, la convocatòria compta amb el suport i col·laboració d'entitats internacionals com l'Ambaixada d'Israel a Espanya o la Agência Nacional dóna Inovaçao de Portugal.

Premis de referència per a l'ecosistema emprenedor

Des de la seva creació el 2007, el programa ha invertit 6,7 milions d'euros en premis en metàl·lic i accions d'acompanyament, que han beneficiat més de 430 empreses. Al llarg de la seva història, han participat més de 8.900 start-ups i més de 3.300 professionals han estat involucrats en comitès i jurats. Amb els Premis EmprenedorXXI, CaixaBank i Enisa tenen l'objectiu de contribuir a el desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement. Al llarg de la seva trajectòria, s'han consolidat com un guardó de referència per a start-ups d'Espanya i a partir de 2018 també a Portugal.

Sobre ACCIÓ

ACCIÓ és l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya. Impulsa la millora del teixit empresarial català a través del binomi internacionalització-innovació, posant a disposició de l’empresa 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions que donen cobertura a més de 110 mercats. A més, assessora les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment, d’atreure inversions estrangeres a Catalunya.

Sobre Barcelona Activa

Barcelona Activa és l'agència municipal de l'Ajuntament de Barcelona que treballa per al desenvolupament local i impulsa l'activitat econòmica de la ciutat. El seu focus és fer costat a persones emprenedores, start-ups i empreses, tant en el seu creixement com en el seu establiment a la ciutat. L'agència també s'ocupa d'oferir formació per millorar la ocupació, i especialment, capacitació tecnològica de nivells bàsics i avançats per a tota la ciutadania, i respon com un recurs per aconseguir una ocupació de qualitat, apostant per l'estabilitat i els salaris dignes. Amb un esperit de servei públic, l'entitat té un fort compromís amb els valors socials i mediambientals, i segueix els objectius de desenvolupament sostenible de l'ONU, amb polítiques d'igualtat i diversitat a l'empresa, entre altres valors que impulsa en col·laboració amb altres agents de ciutat.

Sobre Barcelona Tech City

Barcelona Tech City és una associació privada sense ànim de lucre que vertebra l'ecosistema digital i tecnològic de Barcelona. Va ser creada el 2013 per un grup d'emprenedors per impulsar el creixement de l'ecosistema i posicionar la ciutat com un dels principals hubs tecnològics i digitals a nivell internacional. Promou les connexions i el coneixement entre tots els agents de l'ecosistema per potenciar el talent, l'emprenedoria, la inversió i la competitivitat de les empreses. Barcelona Tech City representa a més de mil emprenedors i socis fundadors de startups i empreses involucrades en negocis tecnològics, i compta amb 70 companyies partners. El projecte Urban Tech Campus, que desplega la innovació a la ciutat, està integrat en aquest moment per la seu en el Pier 01 a Palau de Mar; el Pier 03 en l'edifici Els Porxos d’en Xifré; i l'espai social Palauet.

Partners Grup CaixaBank
Imagin
Banca Privada
MicroBank
VidaCaixa
AgroBank
CaixaBank Negocios
Caixank Séniors
Payments and Consumer
CaixaBanca Empresas
CaixaBanca Empresas
Organitzadors territorials / Col·laboradors

Premis EmprenedorXXI | Caixa Emprendedor XXI