Alén Space, de Vigo, guanya els Premis Emprenedor XXI a Galícia

19/02/2020

L’empresa de Vigo Alén Space ha guanyat els Premis EmprenedorXXI a Galícia, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i coatorgats pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través d’Enisa. A Galícia, també hi participa com a entitat organitzadora l’Igape.

Alén Space proporciona serveis de consultoria, disseny, fabricació i operació de petits satèl·lits, i ofereix solucions clau en mà per al desenvolupament de negocis a l’espai. Aquesta spin-off de la Universidade de Vigo compta en la seva breu trajectòria amb fites com els llançaments del Xatcobeo, el primer nanosatèl·lit espanyol de la història, o del Lume-1, nanosatèl·lit per a la detecció primerenca d’incendis forestals i suport de les labors d’extinció. Ha desenvolupat també el primer CubeSat (estàndard de disseny de nanosatèl·lits) enviat per l’ONU. Tota aquesta activitat, Alén Space la duu a terme des de la seva seu de Porto Molle, a Nigrán.

El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l’accés a un programa internacional d’acompanyament a Silicon Valley, organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit). El guardó s’ha lliurat en el marc de la jornada d’innovació, tecnologia i emprenedoria ‘DayOne Innovation Summit’, un programa creat per CaixaBank DayOne, que ha reunit els principals players de l’ecosistema emprenedor, tecnològic i inversor de Galícia. El director territorial de CaixaBank a Galícia, Marc Benhamou, i el conseller delegat d’Enisa, José Bayón, han presidit el lliurament del premi i han reconegut l’actitud i la quantitat dels projectes dels emprenedors. En aquesta edició, a Galícia han participat 41 empreses. 

Jornada DayOne Innovation Summit a Galícia

A la jornada DayOne Innovation Summit celebrada al Santiago de Compostel·la, l’entitat ha reunit més de vuitanta persones. Al llarg de la jornada, s’han celebrat workshops, masterclass, ponències i taules rodones, en què experts han explicat les noves tendències en l’emprenedoria i les peculiaritats d’àrees com Business Auto i Business Aéreo.

Partners Grup CaixaBank
Imagin Agrobank CaixaBank Banca Privada CaixaBank Negocios CaixaBank Empresas CaixaBank Séniors MicroBank CaixaBank Dualiza Payments and Consumer VidaCaixa CaixaBank TECH
Organitzadors territorials / Col·laboradors

PREMIS EMPRÈNXXI | Caixa Emprendedor XXI