Les empreses GlyCardial Diagnostics i Mitiga Solutions guanyen els Premis EmprenedorXXI a Catalunya

09/05/2019

Les empreses GlyCardial Diagnostics i Mitiga Solutions han guanyat els Premis EmprenedorXXI a Catalunya, impulsats per CaixaBank, a través del DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i co-atorgats pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme , a través d'Enisa. A Catalunya, els Premis EmprenedorXXI s'organitzen amb la col·laboració d'ACCIÓ, l'agència per a la competitivitat de l'empresa de la Generalitat de Catalunya; Barcelona Activa, l'agència de desenvolupament econòmic de l'Ajuntament de Barcelona, ​​Barcelona Tech City i Barcelona Global.


Els guardons s'han lliurat avui en el marc de la jornada d'innovació, tecnologia i emprenedoria 'DayOne Innovation Summit', un nou programa creat per CaixaBank DayOne, que ha reunit als principals players de l'ecosistema emprenedor, tecnològic i inversor de Catalunya.

Juan Antonio Alcaraz, director general de CaixaBank, ha inaugurat la jornada i ha destacat la tasca que desenvolupen aquests guardons, que s'han convertit en un referent per a start-ups a Espanya i Portugal. Tal com ha assenyalat Alcaraz, "els Premis EmprenedorXXI són un important reconeixement als emprenedors que creen productes i serveis innovadors únics al mercat i que han convertit la seva idea en una empresa". A més, ha destacat que "són una iniciativa decisiva per a l'impuls dels millors projectes d'emprenedoria a nivell ibèric".

Així mateix, a l'acte han assistit Jaume Masana, director territorial de CaixaBank a Catalunya; Carlos Gramunt, director d'empreses de la direcció territorial de CaixaBank a Barcelona, ​​i Jordi Garcia, director d'Operacions d'Enisa.

Premi econòmic i viatge a Silicon Valley
En aquesta edició dels Premis EmprenedorXXI, han participat 142 empreses catalanes. Les dues empreses guanyadores obtindran una dotació econòmica de 5.000 euros i l'accés a un programa internacional d'acompanyament a Silicon Valley, organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

GlyCardial Diagnostics, spin-off de l'Institut de Recerca Sant Pau i el CSIC que es va crear a Barcelona el setembre de 2017, està duent a terme el desenvolupament d'un dispositiu de diagnòstic in vitro (IVD) per a la detecció precoç de la isquèmia cardíaca i la predicció de l'evolució dels pacients després de tenir un esdeveniment isquèmic (quan disminueix la circulació de sang a través de les artèries d'una determinada zona). Per la seva banda, Mitiga Solutions, spin-off del Barcelona Supercomputing Center i també ubicada a Barcelona, ​​és una empresa especialitzada en avaluar i mitigar els impactes dels perills naturals (erupcions volcàniques, tempestes de sorra, salinització de l'aigua...), per a les indústries de l'aviació i les assegurances. Desenvolupa i comercialitza, entre d'altres, el primer servei per quantificar els riscos atmosfèrics en temps real per millorar la gestió del trànsit aeri, per a realitzar càlculs de cobertura per assegurances, i per millorar la capacitat d'adaptació de les ciutats.

El proper 14 de maig es lliuraran els Premis EmprenedorXXI a nivell sectorial, on es premiarà a nivell ibèric a les empreses amb més potencial de creixement en els àmbits d'Agro Tech, Tourism Tech, Impact Tech, Cap & Insur Tech, Health Tech i Commerce Tech.

Principals reptes de la ciutat de Barcelona
Al DayOne Innovation Summit celebrat al Recinte Modernista de l'Hospital de Sant Pau l'entitat ha reunit més de 200 persones. Al llarg de la jornada, que s'ha centrat en abordar els principals reptes que la ciutat de Barcelona ha d'afrontar, s'han celebrat workshops, masterclass, ponències i taules rodones, en què experts han debatut sobre la mobilitat a Barcelona, ​​el repte del turisme a la capital catalana, el repte de l'habitatge i sobre diversitat.

A més, s'han celebrat activitats de networking sectorial al voltant de l'habitatge, el turisme, la mobilitat i el talent femení, on els assistents han pogut connectar amb la resta d'agents de l'ecosistema, players i empresaris d'aquests sectors, així com departaments i àrees de CaixaBank.

Partners Grup CaixaBank
Imagin Agrobank CaixaBank Banca Privada CaixaBank Negocios CaixaBank Empresas CaixaBank Séniors MicroBank CaixaBank Dualiza Payments and Consumer VidaCaixa CaixaBank TECH
Organitzadors territorials / Col·laboradors

PREMIS EMPRÈNXXI | Caixa Emprendedor XXI