Les empreses Bound 4 Blue i Peptomyc guanyen els Premis EmprenedorXXI a Catalunya

08/03/2018

Les empreses Bound 4 Blue i Peptomyc han guanyat els Premis EmprenedorXXI a Catalunya. Aquest guardó, impulsat per CaixaBank, a través de la gestora de capital risc Caixa Capital Risc, i co-atorgat pel Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat, a través d'Enisa, arriba aquest any a la seva onzena edició i té l'objectiu d’identificar, reconèixer i acompanyar les empreses innovadores amb major potencial de creixement. A Catalunya, els Premis s'organitzen amb la col·laboració d'ACCIÓ, l'agència per a la competitivitat de l'empresa de la Generalitat de Catalunya; Barcelona Activa, l'agència de desenvolupament econòmic de l'Ajuntament de Barcelona, i Barcelona Tech City.

Com a guanyadores, Bound 4 Blue i Peptomyc han rebut una dotació econòmica de 5.000 euros i una beca per participar en un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit). Bound 4 Blue pretén establir les bases, sota criteris d'eficiència i estalvi energètic i econòmic, per incloure els sistemes de propulsió basats en l'ús del vent com a estàndard en el procés de construcció comercial de vaixells a nivell global. Per la seva banda, Peptomyc és una startup fundada a finals de 2014 que desenvolupa teràpies contra el càncer innovadores basades en Omomyc, el millor inhibidor MYC conegut.

Jaume Masana, director territorial de CaixaBank a Catalunya, i Jordi Nicolau, director territorial de l’entitat a Barcelona, han presidit l’entrega del premi i han reconegut l'actitud dels emprenedors. Tal i com han destacat, "hi ha molts emprenedors que, cada dia, surten aquí fora a guanyar-se la confiança de la societat malgrat les dificultats". També han posat èmfasi en el paper que tenen les pimes en l'economia, ja que són un pilar bàsic per la seva contribució a la creació de riquesa i per la seva aportació a la creació de llocs de treball, innovació i creativitat.

A Catalunya han participat 95 empreses i la finalista ha estat Mediktor, que presenta la primera tecnologia de pre-diagnòstic mèdic mitjançant intel·ligència artificial, amb més d'un 91% d'encert.

Partners Grup CaixaBank
Imagin Agrobank CaixaBank Banca Privada CaixaBank Negocios CaixaBank Empresas CaixaBank Séniors MicroBank CaixaBank Dualiza Payments and Consumer VidaCaixa CaixaBank TECH
Organitzadors territorials / Col·laboradors

PREMIS EMPRÈNXXI | Caixa Emprendedor XXI