L’empresa StemVital guanya la 10ª edició dels Premis EmprenedorXXI a Cantàbria

18/10/2016

L’empresa StemVital ha guanyat la 10ª edició dels Premis EmprenedorXXI a Cantàbria. El guardó està impulsat per “la Caixa”, a través de Caixa Capital Risc, i co-otorgat pel Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, a través d’Enisa, amb l’objectiu d’identificar, reconèixer i acompanyar a les empreses amb major potencial de creixement d’Espanya. A Cantàbria, també participa com a entitat organitzadora SODERCAN, Societat per al Desenvolupament Regional de Cantàbria.

L’entrega del premi ha estat presidida per Eva Díaz Tezanos, vicepresidenta i consellera de Universitats, Investigació, Medi Ambient i Política Social del Governo de Cantàbria; Dorleta Ugarte, directora comercial d’Empreses de CaixaBank a Cantàbria i País Basc, i Marta Gutiérrez, responsable d’Operacions d’Enisa.

Dorleta Ugarte ha recalcat que “les petites i mitjanes empreses constitueixen un pilar bàsic de l’economia, tant per la seva contribució a la creació de riquesa com per la important aportació a la creació de llocs de treball, innovació i creativitat”.

StemVital treballa en l'obtenció, processament, criopreservació i emmagatzematge de cèl·lules mare de diferents teixits per permetre la seva eventual aplicació terapèutica futura en el tractament de malalties amb una indicació establerta. També presta serveis de diagnòstic molecular per a la prevenció precoç de patologies genètiques i metabòliques en el nounat. L'empresa també es dedica a la divulgació científica segons les necessitats de mercat i a la demanda dels potencials clients. La companyia ha obtingut un premi en metàl·lic de 5.000 euros i una beca per participar en un curs intensiu de creixement empresarial, Ignite Fast Track, impartit per la Universitat de Cambridge (Regne Unido).

Els finalistes han estat:

- AWGE, que ofereix solucions d’enginyeria multi-física i fabricació incloent des del disseny conceptual, el càlcul, el diseny de fabricació, la fabricació, i la verificació i test.

- Cifra Educación, empresa de desenvolupament de software especialitzat en el sector educatiu.

- Concano Games, especialitzada en el desenvolupament de videojocs multiplataforma, així com en l’ús d’aquests i de la seva tecnologia en altres àmbits alternatius a l’oci: sanitat, formació, indústria, publicitat.

- Wooorker, plataforma social d’ocupació dissenyada amb l’objectiu de millorar l’ocupació dels joves, fomentant la seva motivació i interacció amb la plataforma a través de l’ús de la gamificació.

grupo Cantabria

Un total de 14 empreses de Cantàbria s’han presentat aquest any als Premis EmprenedorXXI, una iniciativa consolidada com un referent per startups d’Espanya i decisiva per l’impuls dels millors projectes d’emprenedoria del país. Aquest any, els premis han assolit la seva 10ª edició i des de la seva creació, l’any 2007, s’han invertit 3,67 milions d’euros en premis i accions d’acompanyament, de les quals s’han beneficiat 232 empreses. En aquests 10 anys d’activitat, un total de 4.665 empreses de nova creació han participat en els Premis EmprenedorXXI.

Aquest any, a més dels guanyadors de cada comunitat, s’atorguen cinc premis sectorials, que distingeixen a les millors empreses dels següents àmbits: Ciències de la Vida, Tecnologies de la Informació, Negocis Digitals, Agroalimentari i Tecnologies Industrials. A més a més, s’atorgaran dos accèssits: un a la millor innovació tecnològica i un altre al projecte amb major impacte social en el seu entorn.

Partners Grup CaixaBank
Imagin Agrobank CaixaBank Banca Privada CaixaBank Negocios CaixaBank Empresas CaixaBank Séniors MicroBank CaixaBank Dualiza Payments and Consumer VidaCaixa CaixaBank TECH
Organitzadors territorials / Col·laboradors

PREMIS EMPRÈNXXI | Caixa Emprendedor XXI