L’empresa Proasistech guanya la 10ª edició dels Premis EmprenedorXXI a Múrcia

18/10/2016

L’empresa Proasistech ha guanyat la 10ª edició dels Premis EmprenedorXXI a Múrcia. El guardó està impulsat per “la Caixa”, a través de Caixa Capital Risc, i co-otorgat pel Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, a través d’Enisa, amb l’objectiu d’identificar, reconèixer i acompanyar a les empreses amb major potencial de creixement d’Espanya. A Múrcia, també participa com a entitat organitzadora l’Institut de Foment de la Regió de Múrcia.

L’entrega del premi ha estat presidida pel conseller de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Ocupació, Juan Hernández, i pel director territorial de CaixaBank a Múrcia i Andalusia Oriental, Juan Ignacio Zafra. El conseller ha destacat l'empenta innovadora dels emprenedors de Múrcia. “La Regió de Múrcia s'ha consolidat com una regió emprenedora i innovadora. L'empenta dels emprenedors, a més de iniciatives com l'estratègia regional Múrcia Indústria 4.0 o les ajudes a la innovació tant a nivell regional com nacional, han permès teixir un ecosistema altament innovador al voltant d'espais com els Centres Europeus d'Empresa i Innovació de Múrcia i Cartagena (Ceeim i Ceeic), el Parc Científic de Múrcia o el Parc Tecnològic de Fuente Álamo. Les startups i EIBT´s allotjades en aquests espais aporten un valor afegit al teixit empresarial i industrial regional, incrementant la seva competitivitat i contribuint de forma determinant al desenvolupament econòmic de la Regió” ha assenyalat Hernández.

Per la seva part, Juan Ignacio Zafra ha posat de manifest l'entusiasme mostrat pels finalistes en la defensa dels seus projectes i ha destacat que “són un exemple meravellós de que la innovació i l'emprenedoria passen ineludiblement per atrevir-nos a fer allò que ens apassiona”. Així mateix, ha convidat als empresaris de la Regió de Múrcia a perseverar en la seva tasca emprenedora. “Necessitem que els nostres empresaris i directius siguin més emprenedors, que es tornin més ambiciosos i inconformistes i que encomanin d'aquest esperit als seus equips perquè les seves empreses s’endinsin per aquests camins pels quals únicament és possible avançar avui cap a la competitivitat. Em refereixo a camins com el de la innovació, la qualitat, la internacionalització o la sostenibilitat, entre altres ” ha explicat Zafra.

Proasistech està especialitzada en programari i maquinari per a sistemes intel·ligents (Smart Solutions), Internet de les coses (IOIT) i tecnologies de la informació i comunicació, disseny i implantació de sistemes de monitorització, supervisió i control de processos i energia, disseny. La companyia ha obtingut un premi en metàl·lic de 5.000 euros i una beca per participar en un curs intensiu de creixement empresarial, Ignite Fast Track, impartit per la Universitat de Cambridge (Regne Unido).

Els finalistes han estat: AI Talentum, especialista en el desenvolupament d'algoritmes d'intel·ligència artificial per a models de predicció; COPCAR, empresa de desenvolupament i explotació de productes i serveis sanitaris, centrada en la monitorització en temps real de pacients amb anomalies cardiovasculars; iUrban, que desenvolupa pantalles interactives amb càrrega de mòbils perquè mentre l'usuari està esperant interactuï amb els continguts dels nostres clients; Lock Up, que actualitza els panys de les habitacions dels hotels, sense obligar a l'hotel a canviar-les, fent-les accessibles a través de qualsevol smartphone, permetent al client accedir a la seva habitació sense necessitat de passar per recepció, i OdinS, que es dedica al disseny, desenvolupament, programació i muntatge d'un ampli ventall de productes i aplicacions d'automatització i tele-gestió per a edificis i ciutats.

foto grupo Murcia

Un total de 19 empreses de Múrcia s’han presentat aquest any als Premis EmprenedorXXI, una iniciativa consolidada com un referent per startups d’Espanya i decisiva per l’impuls dels millors projectes d’emprenedoria del país. Aquest any, els premis han assolit la seva 10ª edició i des de la seva creació, l’any 2007, s’han invertit 3,67 milions d’euros en premis i accions d’acompanyament, de les quals s’han beneficiat 232 empreses. En aquests 10 anys d’activitat, un total de 4.665 empreses de nova creació han participat en els Premis EmprenedorXXI.

Aquest any, a més dels guanyadors de cada comunitat, s’atorguen cinc premis sectorials, que distingeixen a les millors empreses dels següents àmbits: Ciències de la Vida, Tecnologies de la Informació, Negocis Digitals, Agroalimentari i Tecnologies Industrials. A més a més, s’atorgaran dos accèssits: un a la millor innovació tecnològica i un altre al projecte amb major impacte social en el seu entorn.

Partners Grup CaixaBank
Imagin Agrobank CaixaBank Banca Privada CaixaBank Negocios CaixaBank Empresas CaixaBank Séniors MicroBank CaixaBank Dualiza Payments and Consumer VidaCaixa CaixaBank TECH
Organitzadors territorials / Col·laboradors

PREMIS EMPRÈNXXI | Caixa Emprendedor XXI