L'empresa Método Sancal guanya els Premis EmprenedorXXI a Cantàbria

14/02/2018

L'empresa Método Sancal ha guanyat els Premis EmprenedorXXI a Cantàbria. Aquest guardó, impulsat per CaixaBank, a través de la gestora de capital risc Caixa Capital Risc, i co-atorgat pel Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat, a través d'Enisa, arriba aquest any a la seva onzena edició i té l'objectiu d’identificar, reconèixer i acompanyar les empreses innovadores amb major potencial de creixement. A Cantàbria, també participa com a entitat organitzadora la Societat per al Desenvolupament Regional de Cantàbria, SODERCAN.

L’empresa guanyadora, Método Sancal, desenvolupa una nova teràpia activa d'estimulació, neurorehabilitació i prevenció de l'envelliment neuronal a través de la pràctica del piano.

Com a guanyadora, ha rebut una dotació econòmica de 5.000 euros i una beca per participar en un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

Miguel Ángel Revilla, president de Cantàbria; Eva Díaz Tezanos, vicepresidenta;  Juan Pedro Badiola, director territorial de CaixaBank a Cantàbria i País Basc, i Ángel Palazuelos, director d’operacions d’Enisa, han presidit l’entrega de premis al Saló d’Actes del Institut de Biomedicina i Biotecnologia de Cantàbria, al Parc Científic i Tecnològic de Cantàbria.

L'acte ha començat amb una ponència de Lluís Soldevila, enginyer i conferenciant, que també ha exercit de presentador de l'esdeveniment. La ponència, titulada " Éxito se escribe con A ", ha estat escoltada per milers de persones en diversos països d'Europa, Amèrica i Àsia.

El director territorial de CaixaBank ha reconegut l'actitud dels emprenedors. Badiola ha destacat que "hi ha molts emprenedors que, cada dia, surten aquí fora a guanyar-se la confiança de la societat malgrat les dificultats" i ha posat èmfasi en el paper que tenen les pimes en l'economia, ja que són un pilar bàsic per la seva contribució a la creació de riquesa i per la seva aportació a la creació de llocs de treball, innovació i creativitat.

El president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla, ha felicitat a l'empresa guanyadora, i ha fet també una referència especial als cinc finalistes, pels excel·lents plans de negoci que estan desenvolupant, i ha recordat els importants esforços que el Govern de Cantàbria està realitzant per consolidar nous projectes empresarials generadores d'ocupació. El president ha agraït al grup "la Caixa" el seu suport a nombrosos projectes socials, i també financers en aquesta comunitat.

La vicepresidenta i presidenta del consell d'administració de Sodercan, Eva Díaz Tezanos, ha recordat el suport que aquesta societat presta al teixit industrial de Cantàbria, i que el seu pressupost per aquest any ascendeix a 17,2 milions d'euros, dels quals 1,3 milions es destinaran al foment d'actuacions de suport a emprenedors que iniciïn nous projectes empresarials en la comunitat. També ha fet un balanç: des de l’any  2015 Sodercan ha atès més de 400 plans d'empresa, els quals han propiciat la creació de més de 200 noves empreses a Cantàbria amb una ocupació directa de 600 persones.

En aquesta edició, a Cantàbria han participat 16 empreses. Les cinc finalistes han estat:

  • Abarcones UCO que ofereix un nou sistema de subjecció i aïllament per a canonades industrials.
  • Awge Technologies, que ofereix Serveis Integrals d'Enginyeria, Gestió de Projectes "clau en mà" i qualitat.
  • Binarybox Studios, dedicada a l'estudi de desenvolupament de videojocs, aplicacions i visualització arquitectònica i industrial. Disseny 3D, programació, formació i disseny gràfic.
  • Cifra Educación, empresa especialitzada en desenvolupament de programari i sistemes de gestió orientats al sector educatiu.
  • Investalga Ahti, empresa de biotecnològica en l'àmbit de l'explotació sostenible de les algues, així com de les seves múltiples aplicacions (farmacològiques, nutracèutiques, gastronòmiques, ecològiques, biomaterials...).

Partners Grup CaixaBank
Imagin Agrobank CaixaBank Banca Privada CaixaBank Negocios CaixaBank Empresas CaixaBank Séniors MicroBank CaixaBank Dualiza Payments and Consumer VidaCaixa CaixaBank TECH
Organitzadors territorials / Col·laboradors

PREMIS EMPRÈNXXI | Caixa Emprendedor XXI