L’empresa Luz Wavelabs guanya la 10ª edició dels Premis EmprenedorXXI a Madrid

26/10/2016

L’empresa Luz Wavelabs ha guanyat la 10ª edició dels Premis EmprenedorXXI a Madrid. El guardó està impulsat per “la Caixa”, a través de Caixa Capital Risc, i co-otorgat pel Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, a través d’Enisa, amb l’objectiu d’identificar, reconèixer i acompanyar a les empreses amb major potencial de creixement d’Espanya. A Madrid, els Premis EmprenedorXXI compten també amb el suport de la Cámara de Madrid i la Fundación para el Conocimiento madri+d.

L’entrega del premi ha estat presidida per Engracia Hidalgo, consellera d’Economia, Ocupació i Hisenda de la Comunitat de Madrid; Juan Gandarias, director territorial de CaixaBank a Madrid; i Bruno Fernández, conseller delegat d’ENISA. Gandarias ha volgut reconèixer l’actitud dels emprenedors i ha destacat que “malgrat la crisis, les dificultats i tot i que sembli que no és el millor moment, hi ha moltes persones, molts emprenedors que, tots els dies, surten a guanyar-se la confiança de la societat”. Gandarias  ha recalcat que “les petites i mitjanes empreses constitueixen un pilar bàsic de l’economia, tant per la seva contribució a la creació de riquesa com per la important aportació a la creació de llocs de treball, innovació i creativitat”.

Luz Wavelabs és una spin-off de la Universitat Carles III de Madrid destinada al desenvolupament i fabricació de sistemes fotònics i de terahercis. La companyia ha obtingut un premi en metàl·lic de 5.000 euros i una beca per participar en un curs intensiu de creixement empresarial, Ignite Fast Track, impartit per la Universitat de Cambridge (Regne Unido).

Les empreses finalistes han estat: Geoblink, empresa que té com a missió convertir-se en el referent mundial per l'anàlisi de les xarxes de botigues físiques d'empreses de Retail, perquè aquestes prenguin d'una manera més òptima les seves decisions estratègiques més importants en relació a la seva xarxa de punts de venda;  Obuu, que mitjançant l'aplicació de mètodes estadístics basats en la investigació operativa, decideix quins elements són necessaris emmagatzemar en stock, en funció de la ràtio de demanda calculat pel seu programari; Pisamonas, marca de calçat infantil que opera en el món digital i comercialitza els seus productes a través del canal online; l'empresa Renewable Energy and Processes (REP - Energy Solutions), una companyia que neix com spin-off d'un grup d'investigació de la facultat de ciències químiques de la Universitat Complutense de Madrid, i Wazypark, que té com a visió convertir-se en una referència mundial en la gestió de l'última milla de trajectes professionals i particulars, unint tecnologia i col·laboració social.

foto grupo

Un total de 83 empreses de Madrid s’han presentat aquest any als Premis EmprenedorXXI, una iniciativa consolidada com un referent per startups d’Espanya i decisiva per l’impuls dels millors projectes d’emprenedoria del país. Aquest any, els premis han assolit la seva 10ª edició i des de la seva creació, l’any 2007, s’han invertit 3,67 milions d’euros en premis i accions d’acompanyament, de les quals s’han beneficiat 232 empreses. En aquests 10 anys d’activitat, un total de 4.665 empreses de nova creació han participat en els Premis EmprenedorXXI.

Aquest any, a més dels guanyadors de cada comunitat, s’atorguen cinc premis sectorials, que distingeixen a les millors empreses dels següents àmbits: Ciències de la Vida, Tecnologies de la Informació, Negocis Digitals, Agroalimentari i Tecnologies Industrials. A més a més, s’atorgaran dos accèssits: un a la millor innovació tecnològica i un altre al projecte amb major impacte social en el seu entorn.

Partners Grup CaixaBank
Imagin Agrobank CaixaBank Banca Privada CaixaBank Negocios CaixaBank Empresas CaixaBank Séniors MicroBank CaixaBank Dualiza Payments and Consumer VidaCaixa CaixaBank TECH
Organitzadors territorials / Col·laboradors

PREMIS EMPRÈNXXI | Caixa Emprendedor XXI