L'empresa Beeplanet Factory guanya els Premis EmprenedorXXI a Navarra

12/02/2019

L'empresa Beeplanet Factory ha guanyat els Premis EmprenedorXXI a Navarra, impulsats per CaixaBank, a través del DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i co-atorgats pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través d'Enisa. A Navarra, també compten amb el suport del Govern de Navarra, a través del Centre Europeu d'Empreses i Innovació de Navarra (CEIN).

 

El guardó s'ha lliurat en el marc de la jornada d'innovació, tecnologia i emprenedoria 'DayOne Innovation Summit', un nou programa creat per CaixaBank DayOne, que ha reunit als principals players de l'ecosistema emprenedor, tecnològic i inversor de Navarra. El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l'accés a un programa internacional d'acompanyament a Silicon Valley, organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

Manu Ayerdi, vicepresident primer i conseller de Desenvolupament Econòmic del Govern de Navarra; Ana Díez Fontana, directora territorial de CaixaBank a Navarra; Pedro da Silva, director Econòmic-Financer d'Enisa, i Izaskun Goñi, directora general de Política Econòmica, Empresarial i Treball i presidenta del CEIN, han presidit el lliurament del premi i han reconegut l'actitud dels emprenedors. En aquesta edició, han participat 21 empreses de Navarra.

La empresa guanyadora Beeplanet Factory es dedica al disseny, fabricació i comercialització de sistemes d'emmagatzematge d'energia basats en bateries de segona vida de Li-Ion que provenen de vehicles elèctrics. A més, per tal de facilitar una implantació ràpida del vehicle elèctric, desenvolupa complements a l'emmagatzematge i ofereix serveis de consultoria a empreses i entitats públiques.

Les empreses finalistes han estat:

  • CO2 Revolution: Ha instaurat un nou model per crear ecosistemes d'una forma eficient, basant-se en els avantatges de la fabricació en sèrie. Presta els seus serveis a organismes que vulguin dur a terme activitats de plantació i reforestació massiva, ja sigui amb el propòsit de compensar la seva petjada de carboni o de realitzar activitats de plantació.
  • Nucaps: Ofereix una innovadora tecnologia d'encapsulació per al desenvolupament industrial de nanocàpsules i biocàpsules per bioactius i probiòtics. Els seus patents de càpsules biodisponibles de proteïnes naturals, personalitzables i lliures de conservants aconsegueixen la protecció i millora dels actius, dotant-los d'una major eficàcia i estabilitat.
  • Uptech Sensing: Proporciona solucions de monitorització basades en fibra òptica per als actius de la indústria. La seva tecnologia patentada permet la monitorització de l'estat o condició en què es troben estructures com pales eòliques, cables d'alta tensió, infraestructures civils com preses, ponts, túnels...
  • Proyecto AVIR: Millora la productivitat en granges avícoles intensives amb la implantació d'un innovador sistema de calefacció intel·ligent per infraroig. Es tracta d'un sistema automatitzat, que té en compte les condicions ambientals i les condicions de temperatura i humitat que necessiten els pollastres en cada moment de la cria.

A la jornada DayOne Innovation Summit celebrada al Planetari de Pamplona, l'entitat ha reunit més de 150 persones. Al llarg de la jornada, s'han celebrat workshops, masterclass, ponències i taules rodones, en què experts han analitzat les tendències en tecnologia i el paper de l'inversor en les primeres etapes d'una start-up, així com el perfil de les start-ups a Espanya i Portugal, entre d'altres qüestions.

Partners Grup CaixaBank
Imagin Agrobank CaixaBank Banca Privada CaixaBank Negocios CaixaBank Empresas CaixaBank Séniors MicroBank CaixaBank Dualiza Payments and Consumer VidaCaixa CaixaBank TECH
Organitzadors territorials / Col·laboradors

PREMIS EMPRÈNXXI | Caixa Emprendedor XXI