Entrevista al guanyador dels Premis EmprenedorXXI en la categoria de Tecnologies de la Informació

26/04/2018

Al món, més de 1.000 milions d'usuaris fan servir fulls de càlcul. Per poder connectar la informació que contenen i automatitzar el flux de dades entre elles, Yannick va fundar l’any 2016 la companyia Sheetgo, que actualment té més de 400.000 usuaris de més de 50 països. Tal i com explica el CEO de l'empresa, que ha guanyat els Premis EmprenedorXXI en la categoria de Tecnologies de la Informació, les perspectives de negoci són positives: l'ús de fulls de càlcul online creix a un ritme superior al 30% anual.

Ens podries explicar els orígens de l'empresa?

En el nostre antic treball, teníem centenars de fulls de càlcul amb informació crítica per a la presa de decisions tàctiques i estratègiques. Per connectar tota la informació d'aquests fulls i fer que el flux de dades fos traçable i verídic, vam crear el precursor de Sheetgo. L’any 2010, vam desenvolupar una eina interna per connectar dades entre fulls de càlcul. Uns anys més tard, al febrer de 2016, vam començar a treballar a temps complet en el que avui és Sheetgo.

En què consisteix Sheetgo?

Sheetgo és un software online (SaaS) que facilita la gestió i connexió de les dades en fulls de càlcul. Avui en dia, la majoria d'empreses segueixen utilitzant fulls de càlcul per gestionar totes les dades del seu negoci. Amb Sheetgo, poden estalviar molt de temps en la gestió de tots aquests fulls i en la connexió automàtica de les dades que contenen.

Amb quina barreres us heu anat trobant?

Quan vam començar a treballar amb fulls de càlcul de Google, encara no era un format molt utilitzat i hi havia el risc de que no arribés a ser-ho. En els nostres inicis, vam intentar aportar el nostre gra de sorra donant feedback directament a enginyers de Google.

Avui en dia, Google Sheets és molt utilitzat tant a nivell individual com per empreses, sobretot als Estats Units, d'on procedeixen la majoria dels nostres usuaris i clients. A més, l'ús de fulls de càlcul online segueix creixent a un ritme superior al 30% anual, les perspectives del mercat són positives. No obstant això, en empreses grans i en països com Espanya, l'ús de fulls de càlcul online segueix sent baix.

També ens hem trobat amb dificultats a l'hora de la crear i gestionar la nostra start up a Espanya, tot i que veiem que cada vegada hi ha més ajudes.

Quin balanç feu d'aquesta primera etapa empresarial?

El balanç és molt positiu. L’any 2017 vam complir amb tots els objectius que ens havíem marcat, incloent una ronda de finançament. Per a aquest any ens hem marcat novament reptes importants i els primers mesos de l'any estan sent molt positius.

Què recomanaríeu a altres emprenedors que volen iniciar la seva pròpia aventura empresarial?

Que es preguntin si veritablement volen ser emprenedors. És un camí molt difícil, fins i tot tenint una idea revolucionària. Recomano preparar-se per molts alts i baixos, tant professionals com personals.

Els programes d'acceleració són fonamentals, l'entorn d'emprenedoria et permet conèixer bons emprenedors.

També considero molt important comptar amb un bon equip professional, el més tècnic possible i deixant al marge familiars i amics.

Què fareu amb el guardó que heu aconseguit dels Premis EmprenedorXXI?

Aquest guardó ens permetrà incrementar els desenvolupaments que estem duent a terme a les nostres estratègies de màrqueting i creació de producte per entendre millor als nostres clients i amb això impulsar el creixement de la companyia.

És la primera vegada que us heu presentat a aquests premis?

Sí, és la primera vegada que ens hem presentat, però els coneixíem. De fet, no ens havíem presentat abans a cap altre premi.

Què us ha aportat?

Durant tot el procés, hem hagut d’aprofundir molt en verbalitzar què fem a Sheetgo i saber transmetre el potencial de la nostra tecnologia. Això és un aspecte que els inversors i empreses amb qui parlem ens havien reclamat. Hem hagut d'analitzar tota la informació que ja coneixíem però que potser no estàvem transmetent de la millor manera.

Guanyar aquest premi és una validació del nostre producte i cultura d'empresa per, des d'Espanya, revolucionar els fulls de càlcul.

Partners Grup CaixaBank
Imagin Agrobank CaixaBank Banca Privada CaixaBank Negocios CaixaBank Empresas CaixaBank Séniors MicroBank CaixaBank Dualiza Payments and Consumer VidaCaixa CaixaBank TECH
Organitzadors territorials / Col·laboradors

PREMIS EMPRÈNXXI | Caixa Emprendedor XXI