Avizorex Pharma, Geoblink, Waynabox, BioNostrum Pest Control i Proton, guanyadors dels Premis EmprenedorXXI

16/11/2016

Avizorex Pharma, Geoblink, Waynabox, BioNostrum Pest Control i Proton han guanyat els Premis EmprenedorXXI, una iniciativa impulsada per “la Caixa”, a través de Caixa Capital Risc, i co-atorgada pel Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat, a través d’Enisa.

Els Premis EmprenedorXXI, que aquest any han assolit la seva desena edició, s'han consolidat com el premi referent per a startups d'Espanya. Aquesta iniciativa decisiva per a l'impuls dels millors projectes d'emprenedoria del país té l'objectiu d'identificar, reconèixer i acompanyar a les empreses amb més potencial de creixement d'Espanya.

L'acte d'entrega, que s'ha celebrat avui al Caixa Forum Barcelona, ha estat presidit per Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària “la Caixa”; Marcelino Armenter, director general de CriteriaCaixa; Juan Antonio Alcaraz, director general de CaixaBank, i Bruno Fernández, conseller delegat d'Enisa.

En aquesta edició, s'han presentat un total de 545 empreses. Els premis han distingit a les millors empreses en les categories de Ciències de la Vida, Tecnologies de la Informació, Negocis Digitals, Agroalimentari i Tecnologies Industrials.

 

Cinc premis sectorials

L’empresa Avizorex Pharma (Comunitat Valenciana), que desenvolupa nous fàrmacs per a la síndrome de “l’ull sec”, una malaltia molt freqüent entre la població, ha aconseguit el premi en la categoria de Ciències de la Vida, on han quedat finalistes Enzymlogic i Transplant Biomedicals.

Per la seva part, Geoblink (Madrid), que ha desenvolupat una solució d'intel·ligència de negoci dirigida a empreses per ajudar-les a entendre i optimitzar el disseny de la seva xarxa d’establiments i decidir on obrir nous locals i com optimitzar la seva estratègia de geomàrqueting, ha obtingut el premi en l’àmbit de Tecnologies de la Informació. Els projectes finalistes han estat Kompyte i Signaturit Solutions.

En el sector de Negocis Digitals, la premiada ha estat Waynabox (Comunitat Valenciana), que ofereix una nova forma de viatjar. El client, per 150 euros pot viatjar un cap de setmana a un destí sorpresa. Els projectes finalistes han estat AIS Channel i Lowpost.

L’empresa amb més potencial de creixement en el sector Agroalimentari ha estat BioNostrum Pest Control (Comunidad Valenciana), una spin off de la Universitat d’Alacant dedicada al control biològic de plagues. Els finalistes han estat Agricolum i Sabiotec.

Proton (Proton New Energy Future) (Catalunya), que ha desenvolupat la primera placa fotovoltaica de base biotecnològica que aconsegueix un rendiment per sobre del 60% en dies ennuvolats, ha obtingut el premi en l’àmbit de Tecnologies Industrials. En aquest sector, els finalistes han estat AEInnova i Mobile Lean.

Els guanyadors de cada sector han obtingut una aportació econòmica de 25.000 euros i l'accés gratuït durant 6 mesos als Peer-to-Peer Advisory Board, reunions mensuals dirigides per un coach amb l'objectiu d'acompanyar als CEO en la definició de l'estratègia de creixement de la seva empresa.

A més, tenen accés a un programa d'acompanyament valorat en 25.000 euros, amb activitats adaptades a les necessitats i etapa de desenvolupament, i accés preferent al finançament de Caixa Capital Risc i Enisa. Així mateix, els tres finalistes de cada sector també tenen accés gratuït al programa d'acompanyament.

 

Reconeixement a la trajectòria d'èxit dels últims anys

Com a novetat, aquest any, BMAT i Sanifit han rebut el premi per la seva trajectòria empresarial d'èxit entre els guanyadors de les edicions anteriors. BMAT, guanyador dels Premis EmprenedorXXI a Catalunya l’any 2009, presta serveis de monitorització musical de ràdio i televisió perquè les entitats de gestió de drets musicals puguin distribuir els royalties que ingressen entre els seus legítims autors. Per part seva, Sanifit, guanyador dels Premis EmprenedorXXI a Balears l’any 2009, es dedica a la investigació d'un fàrmac experimental pel tractament de malalties cardiovasculars en pacients amb malaltia renal en fase avançada i també desenvolupa uns altres fàrmacs per a malalties renals o processos relacionats amb la descalcificació.

En aquesta edició, s'han lliurat dos accèssits: un a la millor innovació tecnològica i un altre al projecte amb major impacte social. D'una banda, la Fundació Bancària ”la Caixa” ha atorgat l'accèssit a l'empresa amb major impacte social, dotat amb 25.000 euros, a Discubre (Balears), que ajuda a les persones, famílies i col·lectius amb necessitats de productes i serveis vinculats a la discapacitat o diversitat funcional a trobar solucions en un mateix espai.

Per la seva part, Enzymlogic (Madrid) ha obtingut l'accèssit a la innovació que ha concedit l'Ambaixada d'Israel a Espanya. Aquest premi està dotat amb un programa de formació d'una setmana a Israel organitzat pel Centre Acadèmic Tel Aviv-Yafo en col·laboració amb el Ministeri d'Afers Exteriors d'Israel. Enzymlogic és una empresa biotecnològica que atén a la urgent necessitat del sector farmacèutic i biotecnològic de disposar d'eines capaces d'identificar fàrmacs que realment satisfacin les necessitats del mercat.

Des de la seva creació, l’any 2007, s'han invertit 4,3 milions d'euros en premis i accions d'acompanyament, de les quals s'han beneficiat 289 empreses. Un total de 5.210 empreses de nova creació han participat en els Premis EmprenedorXXI.

Partners Grup CaixaBank
Imagin Agrobank CaixaBank Banca Privada CaixaBank Negocios CaixaBank Empresas CaixaBank Séniors MicroBank CaixaBank Dualiza Payments and Consumer VidaCaixa CaixaBank TECH
Organitzadors territorials / Col·laboradors

PREMIS EMPRÈNXXI | Caixa Emprendedor XXI